perjantai 14. kesäkuuta 2019

Interrail: Kroatia, Split part 1



Oon aina halunnut kokeilla köysirataa. Ei sellaista lapsille tarkoitettua elämyspuistoa vaan ihan "oikeaa", kymmenien metrien korkuista köysirataa. Siksi yksi reissumme aktiviteeteista olikin lyöty lukkoon jo Suomessa, kun bongasin instagramista kuvia Splitin Ziplinesta.







Kävi todella suuri mäihä, sillä buukkasimme paikkamme maanantaiaamupäivän lähdölle myöhään edellisenä iltana ja olimme silti retken ainoat osallistujat kahden oppaan lisäksi. Niinpä saimme käytännössä yksityisretken ja siten myös yksityiskohtaisempaa opetusta!







Ajoimme autolla Splitistä noin puolisen tuntia kaupungin yllä kohoaville vuorille, puimme varusteet ja kypärät päällemme ja kävelimme ensimmäiselle radalle. Kokonaisuudessaan reitti koostui maaston eri huippujen välille rakennetuista metalliköysistä, joita pitkin liu'uimme huipulta toiselle ja kävelimme sitten aina seuraavalle köydelle. 







Kokemus oli ihan mahtava. Liitäminen puiden yläpuolella samalla, kun tuuli humisee korvissa ja ilmassa heiluvien jalkojen alla avautuva maisema oli kaikki jotain niin uutta ja koukuttavaa, että haluan ehdottomasti tehdä saman vielä uudelleen. 







Retki oli ohi kolmessa tunnissa ja maksoi noin 400 kunaa eli 54 euroa per henkilö, mikä ei todellakaan ollut paljon moisesta elämyksestä. 
Pienessä adrenaliinin jälkeisessä hurmoksessa oli hyvä palata vuorilta ensin haukkaamaan vähän happea hostellille ja lähteä sitten loppupäiväksi rannalle lahnaamaan. Mikä täydellinen Split-päivä.



***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti