torstai 24. toukokuuta 2018

FUKSIVUOSI kuvina

Tässä se nyt sitten on. Eka vuosi lääkistä. Huomenna perjantaina on vielä viimeinen tentti, mutta sen jälkeen olisi koko elämäni kolmas (ja todennäköisesti myös viimeinen) fuksivuosi virallisesti paketissa. Haikeat on fiilikset, pakko myöntää. Kulunut vuosi on ollut hurja ja todella tapahtumarikas, mutta samalla myös ehkä elämäni paras ja antoisin. Oon päässyt tutustumaan moniin upeisiin ihmisiin, joiden kanssa ei ainoastaan ole tullut päntättyä hiki otsalla niin anatomisia rakenteita kuin histologian marjapuuronäytteitäkin, vaan myös juostua pää kolmantena jalkana aina yhdestä opiskelijatapahtumasta toiseen pitkin vuotta. Tätä kaikkea ei todellakaan olisi voinut paremman porukan kanssa kokea!

Vaikka en yleensä kuvakollaaseista liiemmin välitäkään (eivät tee yksittäiselle kuvalle liiemmin kunniaa), sopivat ne mielestäni tässä kohtaa hyvin koko vuoden yhteenniputtamiseen. Niinpä olenkin koonnut tähän postaukseen otsikon nimenmukaisesti lukuvuoden 2017-2108 kuvina! -pienien muisteluiden saattelemana<3
Siispä LET'S GOU!
Eka koulupäivä, kaupunkisuunnistus ja TLA:n aloitus


TOOGAT!

Terveyskeskuspäivät, Kostajaiset ja Pikkujoulut

Kun loka-marraskuussa olimme lopulta onnellisesti kotiutuneet terveyskeskuspäiviltämme, emme päässeet vuosikurssimme kanssa ainoastaan suunnittelemaan Kuolon ja Dentinan yhteisiä Pikkujouluja yhdessä hampaan fuksikurssin kanssa, vaan myös kostoretkeä rakkaille tuutoreillemme, jotka olivat koko kuluneen syksyn ajan keksineet vaikka mitä päämme menoksi. Vihdoin oli siis aika maksaa potut pottuina ja kyllä se kosto suloinen olikin! Saa nähdä kuinka pahasti ensi vuoden fuksit tulevat kostamaan meidän tuutoroinnit ensi syksynä... 

Anatomia -overload

Haalarikaste!

FIMSIC:in nallesairaalatoimintaa

Loppusyksystä meidät valittiin kaverini kanssa hoitamaan FIMSIC:in (Finnish Medical Students' International Committee) nallesairaalatoimintaa täällä Kuopiossa. Nallesairaalassa lääketieteen ensimmäisen vuoden opiskelijat käyvät lähiseutujen päiväkodeissa hoitamassa lasten pehmoleluja kuntoon samalla lievittäen heidän mahdollista lääkäripelkoa turvallisessa ympäristössä (=päiväkodissa) toteutetun leikin avulla. Samalla me fuksit päästään harjoittelemaan lapsen kohtaamista hoitotyössä jo heti näin opintojen alkuvaiheessa sekä ohessa ehkä lievittämään omaa mahdollista lapsipelkoa...:) Kyllä sitä melko monta pehmolelua tulikin kuluneen kevään aikana hoidettua kuntoon!

Superristeily, SuperSappee ja MM-kyykkä

Harkkaa harkkaa

Ehkä parasta lääkiksessä opiskelussa jo heti ensimmäisestä vuodesta alkaen on ehdottomasti ollut kaikki harjoitustyöt. Anatomian pänttäyksen yhteydessä emme päässeet ainoastaan tutkimaan anatomisia rakenteita syksyllä elinkohtaisissa dissektioissa ja toistemme kurkuista KNK (korva, nenä, kurkku)-harkoissa, vaan myös kaikkien elinjärjestelmien osalta tammikuun dissektioissa. Keväämmällä harjoitustyöt keskittyivät enempi histologiaan ja solubiologiaan, jonka parissa tulikin sitten laskettua kurssikaverien veren kolesteroliarvoja sekä selvitettyä genotyyppiä laktoosi-intoleranssin suhteen geenitestillä. Vielä näin vikalla opiskeluviikollakin tuli harjoiteltua paineluelvytystä ihmisnukella hätäensiavun harkassa. Parasta!

Wappu!

MEDIXIT @Tampere

Yhtenä toukokuisena viikonloppuna vapun jälkeen pääsimme nauttimaan näistä ihanista alkukesän hellekeleistä Suomen Mansesterissa järjestetyissä Medix (Mediolympialaiset)-karkeloissa yhdessä kaikkien muiden lääkiskaupunkien medisiinarien kanssa. Tapahtuman yhteinen pukuteema vaihtui lauantaina kaupunkikohtaisesti värikoodattuihin Medix-paitoihin (Kuopio sai tänä vuonna edustaa keltaisessa paitulissa), jotka tosin eivät tuntuneet pysyvän kenenkään päällä muutamaa tuntia kauempaa. Itsekin palasin sunnuntaina Medixeiltä kotiin Tampereen pinkissä t-paidassa keltaisen sijaan... Kaiketi sitä pitää tulevia vuosia varten ottaa missioniksi kerätä koko sarja Suomen lääkiskaupunkien medixpaitoja vaatekaappia koristamaan!

Pääsykoe vol 5

Viime viikolla sitten kohdattiin vielä kertaalleen oman menneisyytemme haamut, kun osallistuimme tämän vuoden lääkiksen pääsykokeen järjestelyihin: itse ensiksi aamulla infoapuna paikan päälle saapuville hakijoille, päivällä pääsykoevalvojana (vieläpä samassa salissa, missä itse tein viime vuonna oman kokeeni!) sekä kokeen päätyttyä klo 14 eteenpäin karkkitarjoilun ja traumanhoidon muodossa koesalien ulkopuolella. Pakko sanoa, että koetilanteen uudelleen eläminen -tällä kertaa salin toisella puolella pöydän takana istuen - oli todellakin eräänlainen ympyrän sulkeutuminen oman hakuhistoriani osalta. Sitä on hieman huvittavastikin kuluneen vuoden aikana välillä tullut pelättyä oman opiskelupaikan mitätöintiä, mikäli Moodle yhtäkkiä ei päästäkään kirjautumaan sisään tai sähköposti ei toimi kunnolla... Ehkä sitä nyt tämän viidennen pääsykoekerran myötä voisi viimeinkin sisäistää oikeasti olevansa lääkiksessä!

***

Kaiken kaikkiaan on kulunut vuosi ollut uskomaton!   
Myös Kuopio on yllättänyt mut todella positiivisesti ja vaikka en sitä haluakaan myöntää, niin kyllä se savolaisuus taitaa ainakin jossain määrin olla hieman tarttuvaa -vaikka kovasti kaksoiskonsonanttia vastaan pyrinkin taistelemaan! Tosin viime elokuussa mainitsemani kalakukon metsästys ei ainakaan vielä ole poikinut yhtään tulosta, joten sentään jotain savolaistumisrituaalia taitaa nyt kesän bucketlistallakin jäädä. Mikä on vain hyvä, sillä oma kesäni tulee vietettyä aika pitkälti yliopistolla labrojen uumenissa lääketieteen syvärien merkeissä. Niiden parissa onkin hyvä jatkaa nyt kuluneen lukuvuoden jälkeen ja palata sitten syksyllä taas opintojen ääreen tuutorin roolissa vastaanottamaan uusia lääkisläisiä<3

Hyvää kesää kaikille!

***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti