tiistai 15. toukokuuta 2018

Kevään 2018 hakijoille

Huomenna se koittaa! Nimittäin kevään 2018 lääkiksen pääsykoe. Jännitys saattaa tässä vaiheessa olla jo ihan käsin kosketeltavaa: olo voi olla huonovointinen ja kädet ja kainalot hikoavat pelkästä sängyllä makaamisesta. Ainakin mulla tuo tapahtui käytännössä jokaisena hakuvuonna! Mutta nyt on se hetki yrittää ottaa vain iisisti ja suunnata ajatuksia muualle –sekä viimeistään sulkea ne kirjat!!
Kaikki mahdollinen työ, minkä ootte voineet pääsykoetta varten tehdä, on jo tehty kuluneiden kuukausien aikana, eivätkä nämä viime hetken paniikkilueskelut stimuloi mitään muuta, kuin sitä nimenomaista paniikkia. Älä anna sille valtaa.


 Sä olet vahvempi kuin se koe. Eivät ne pääsykokeen tekijät niin paljon mielikuvitusta omaa, että keksisivät sinne jotain maata mullistavaa uutta tehtävätyyppiä. Toisin sanoen: sitä samaa kuraa se tulee tänäkin vuonna olemaan, kuin mitä juuri sinä olet jo koko kevään ajan laskenut ja harjoitellut. Nyt ne laskut pitää tehdä vain yhdessä kaikkien muiden hakijoiden kanssa. Samassa tilassa samaa ilmaa hengittäen. Ottakaa se koetilanne rutiinipäivästä! Kyllä te osaatte. Itse kokeen jännittämisen sijaan voitte jännätä sitä, joudutteko vastaamaan tänä vuonna kysymyksiin hevosista vai kanoista.

2017 @Mualiman napa
Ulkona on upea sää, menkää nauttimaan siitä! Ostakaa jäätelö ja menkää pitkälle kävelylle. Suunnitelkaa, mitä teette huomenna kokeen jälkeen. Suhtautukaa huomiseen normaalina päivänä muiden joukossa.
Jos ootte matkustaneet kokeen perässä toiselle paikkakunnalle ja hengaatte nyt kenties jo hotellissa, lähtekää sieltä ulos! Viime vuonna suunnistin Kuopiossa itseni puhelimen Google Mapsilla torille Mualiman navalle juomaan kahvit ja kokemaan hämmentynyttä olotilaa siitä, onko tässä kenties uusi kotikaupunkini syksyllä. Ympärillä kuultu savon murre oli kuitenkin niin rempseän kuuloista, että seuraavan päivän pääsykokeeseenkin alkoi suhtautua savolaisen lungisti. Suattaapi olla että mennöö läpi, mutta suattaapa olla menemättäkin. Tärkeintä nyt on rauhoittaa oma mieli, saavutettiinpa se millä keinoin hyvänsä.

©Googlen kuvahaku
Mä tuun huomenna fiilistelemään koetilannetta teidän kaikkien koetta Kuopioon tekemään tulleiden kanssa pääsykoevalvojan roolissa ja myötäelämään samalla koetilanteen uudestaan. Vaikka en itse koetta tänä vuonna enää tee, pystyn kuitenkin koesalissa useana vuonna istuneena samaistumaan hyvin teidän tuntemaan jännitykseen. Pieni adrenaliini on hyvästä, mutta liiallisuuksina se muuttuu paniikiksi -ja sitähän nimenomaan halutaan välttää.
 Kova työ on nyt tehty ja ainoa, mihinkä voitte enää vaikuttaa, on koetilanteen handlaaminen. Nukkukaa siis edellisyönä hyvin (tiiän, helpommin sanottu kuin tehty), rauhoittakaa koetilanne, keskittykää ja näyttäkää siihen paperille, mitä osaatte. Kun koe sitten kello 14:00 päättyy, astelette salista ulos tulevina lääkäreinä!

Onnea kaikille huomiseen koitokseen!

***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti