maanantai 5. helmikuuta 2018

KOKKIKORNERI: smoothiebowl

Päivän eka ateria. Päivän eka kahvi. Niinä harvoina kertoina, kun koulu alkaa vasta myöhään iltapäivällä, eikä kalenterissani ole mitään sen ihmeellisempää merkittynä aamupäiväksi, ovat päivän ekoille hetkille pyhitetyt pitkät aamut se juttu
Se, kun nukun pitkään ja annan ikkunasta tulvivan valon herättää mut herätyskellon sijasta. Se, kun juon kolme kuppia kahvia ja syön aamupalaa ainakin pari tuntia sängyssä edelleen makoillen. Ehdin ehkä jopa lukemaan sen koko hesarin. Saan laittautua rauhassa kouluun ja ehkä jopa kokeilla jotain uutta meikkityyliä arkea piristämään.
En ole aamuvirkku, mutta olen ehdottomasti aamuihminen. Ja spessun aamupalan tekeminen kuuluu ehdottomasti osaksi tällaista aamua. Uusin lempparini aamupalapöydässä on smoothiebowl. Kirjoitin joskus aiemmin, kuinka kaikki uudet trendit ja muoti-ilmiöt tavoittavat mun mieltymystason vasta sitten, kun ne ovat 1. joko lipuneet jo kauan aikaa sitten ohitse tai 2. eivät yksinkertaisesti ole muille enää mitään uutta ja ihmeellistä. Toisin sanoen: kun smoothiebowlit alkoivat vallata instagramfiidejä, itse hörpit omia smoothiesekoituksiani edelleen ihan tyytyväisenä lasista ja ihmettelin moista touhua, että se pitäisi muka lusikalla syödä. Noh, nyt ovat sitten meikäläisenkin smoothiet siirtyneet lautasille.


Kuten kaikessa ruoassa, tykkään aamupalallakin kiinnittää hieman huomiota sen ravintoarvoihin. Ei se smoothie nälkää kauan pidä, jos siinä on pelkästään banaania ja marjoja, joten jotain proteiinia siihenkin on saatava. 

Omaani laitoin:

-1 purkki proteiinivanukasta (vanilja)
-noin 2dl vadelmia ja mustikoita
-tilkka vettä (vajaa 1dl)

( Pinnalle:
-pensasmustikoita
-pakastevadelmia
-kookosrouhetta
-manteleita )

Kaikki ainekset vain blenderiin ja surrauttelemalla ne tasaiseksi massaksi on itse smoothie valmis. Seos kaadetaan lautaselle ja pinnalle voi oman makunsa mukaan ripotella koristeeksi vaikkapa kaurahiutaleita tai tuoreita marjoja. 
Vain oma mielikuvitus on rajana :)Aamupala ompi siitä sitten valmis joko suoraan syötäväksi tai linssiludeksi kameran eteen kuvailtavaksi! Mikäli päätyy tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon, kannattaa optimoida kahvin keitto kuvailujen viimeisille hetkille, ettei vaan mokoma pääse jäähtymään juomakelvottomaksi omaa taiteellista visiota toteutettaessa. Terveisin allekirjoittanut heh.. 
Ovathan nuo smoothiebowlit nyt aika kuvauksellisia, mutta ei nekään sentään kuumaa kahvia onnistu syrjäyttämään prioriteettilistalla. Jotain rajaa sentään.***
-E


2 kommenttia:

 1. Sulla on ihana blogi! <3 oon syksystä asti seuraillut tasaisesti sun kirjoituksia, jatka samaan malliin! :) Mulle heräs sellanen kysymys sun hakuprosessista, että mitä valmennusmateriaaleija/harjoitusmateriaaleja käytit? Tai minkä tekemiä ja mitä suosittelisit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon kommentista, mukava kuulla! <3
   Lukion kirjasarjoista luin fysiikassa Physicaa (asiat selitetty mielestäni mukavan yksinkertaisesti ja selkeästi), bilsassa Biosta ja Lukion Biologiaa sekä kemiasta pääosin ainoastaan Abikemian kertauskirjaa (hyvin tiivistetty vaikeammiksikin luonnehditut aihealueet ja perustehtäviä runsaasti).
   Laskutehtäviä puolestaan laskin sekä Valmennuskeskukselta että Alkio-opistolta saaduista materiaaleista :)
   Toisin sanoen biologiassa kannattaa suosia useita eri kirjasarjoja, sillä niiden välillä on niin paljon vaihtelevuutta, ettei ainoastaan yhteen sarjaan ole mielekästä luottaa täysin. Kemiassa sekä fysiikassa puolestaan laskurutiinin hankkimista ei voi korostaa liikaa sen jälkeen, kun teoriaosaaminen on kohdallaan. Onnea ja voimia kevääseen, mikäli olet hakemassa tänä vuonna! :)

   Poista