keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Interrail: Berliini
Ah Berliini. Tuo trendikäs modernin taiteen ja nuorekkaan hipsteriyden mekka, josta kiertää ties mitä tarinoita, jotka eivät siedä päivänvaloa. Jos jokin nykyajan pieni legenda on ikinä jossain tapahtunut, on se mitä todennäköisemmin ollut nimenomaan Berliinissä. Odotukset kaupungin päärautatieasemalle iltayhdeltätoista saapuessa ovat siis melko korkealla. Haluan nimittäin kokea tuon kyseisen Berliinin.

Mutta olisihan se pitänyt arvata, ettei Berliinin underground-tunnelmaa löydä pelkästään ohikulkumatkalla. Ei vaikka kuinka yritin hakata Googlea Krakowassa eri hakusanoin ja lukea blogeja läpi yksi toisensa perään reissuvinkkien toivossa. Tämä ei silti tarkoittanut, että Berliini olisi ollut pettymys. Kaupunki on valtava ja kätkee sisäänsä sisäpiirin tuntemia paikkoja, jotka vain odottavat tulevansa uteliaan turistin löytämäksi. Niinpä jo omalla haahuilulla kaupungin kaduilla pääsee jo pitkälle.


Olen käynyt Berliinissä kerran aikaisemmin edellisen interrailini yhteydessä, tosin silloinkin viivyttiin siellä vain pari päivää. Kaupungissa harvakseltaan käyvälle turistille helpot ja pakolliset kohteet, kuten Holokaustin muistomerkki, Brandenburgin portti sekä Berliininmuurin East Side Gallery piti toisin sanoen tietenkin koluta läpi. 
Lisäksi paikallisten persoonallisten ruokapaikkojen testaaminen kävi jo itsessään yhdestä aktiviteetista. Niitä Berliinissä nimittäin riittää!
Eksotiikkaa toiseen Berliinipäiväämme toi myös suunniteltu spontaani törmääminen erääseen lääkiksen kurssikaveriimme, joka oli juuri startannut oman reilinsä kumppaninsa kanssa. Tuntuu se maailma välillä pieneltä paikalta.


Majoituimme Berliinin Generator-hostellissa Spree-joen pohjoispuolella. Reilun vartin kävelymatkan etäisyydellä oli monet keskeiset nähtävyydet, kuten Holokaustin muistomerkki ja Brandenburgin portti, mutta esimerkiksi East Side Gallerya varten meidän tuli suunnata alueelle metrolla/junalla. Tosin innostuimme kävelemään sieltä iltaa vasten takaisin hostellille (noin 4 kilometriä), joten kaipa senkin voisi väittää sijaitsevan "kävelymatkan päässä". 
Muutenkin reilimme aikana talsittuja kilometrejä kertyi päivittäin helposti yli kymmenen, mikä loppukuukautta kohden alkoi tuntua myös jalkapohjissa.

Berliini on kaikin puolin kaunis kaupunki ja läheisten vuosikymmenien historia näkyy katukuvassa kaikkialla minne katsookin. Siellä hujahtaisi varmasti helposti useampikin päivä, jos vain osaa suunnitella ja selvitellä menokohteita etukäteen. Meille nuo pari päivää tarjosi (tietenkin) vain pintaraapaisun, kuten myös monista muistakin reilimme kohdekaupungeista.
Seuraavaksi suunta jatkuu kuitenkin aina vain lähemmäksi pohjoista, nimittäin Hampuriin ja Lyybekkiin! ***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti