tiistai 6. maaliskuuta 2018

KOKKIKORNERI: Protskusuklaakeksejä!


Mä en oo mikään ihmeellinen kokkausihminen, pikemminkin kaukana siitä. Onnistun yleensä polttamaan kaiken, mitä paistan ja tärvelemään reseptit yleisen keittiökämmäilyni takia, mutta välillä(!) on oikeesti kiva vaan kokeilla jotain täysin tuulesta temmattua kokkausideaa. Tällä kertaa inspiraatio syntyi kuin Italian ensimmäistä pizzaa leivottaessa konsanaan: mulle tuli yhtenä päivänä kotona aivan kaamea herkkuhimo, mutta mitään hyvää ei keittiöstä löytynyt ja kauppaan ei jaksanut lähteä, joten meikä repi kaapeista kaikki kynnelle kykenevät vähänkin potentiaaliset leivontaraaka-aineet esille ja alkoi luomistyöhön. Tuotoksena syntyi kuin ihmeen kaupalla 2010-luvun vältä-kaikkea-paitsi-proteiinia -ruokatrendiä noudattavat  proteiinipitoiset, laktoosittomat, gluteenittomat ja runsaskuituiset suklaakeksit 
-ilman lisättyä sokeria


 Ainekset tähän ihmeeseen ovat niinkin yksinkertaiset kuin:

-1 banaani
-1 proteiinivanukas (suklaa)
-kaurahiutaleita


Oman maun mukaan voi lisätä joukkoon vielä kanelia, kookoshiutaleita ja kaakaojauhetta tuomaan lisämakua (kaakaojauhetta erityisesti, sillä proteiinivanukkaat loppujen lopuksi ovat harvemmin mitenkään erityisen suklaisia). 
Banaanit soseutetaan esimerkiksi haarukalla kulhossa tasaiseksi massaksi ja sekaan kaadetaan kaurahiutaleet, suklaavanukas sekä mausteet. Aineet sekoitetaan keskenään tasaiseksi ja asetellaan pellille niin moneksi kasaksi, kuin suklaamassaa riittää (tässä 9 kpl).


 Halutessaan voi myös painella kekseihin mukaan pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai muuta twistiä lisää makua antamaan. Itse pistin osaan kekseistä  

-manteleita
-cashewpähkinöitä ja 
-kuivattuja karpaloita,

mutta pari koekappaletta jätin tarkoituksella ihan naturelleiksi, sillä halusin tietää, millaiset leivonnaiset sitä tuli nyt aikaansaaduksi ihan ylipäätään ilman esimerkiksi marjojen tuomaa pelastavaa vaikutusta.



 Annoin keksien olla uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, mutta kenties niiden olisi voinut antaa olla pidempäänkin, koska koostumus jäi melko pehmeähköksi myös jäähtymisen jälkeen. Liekö syynä jauhojen puuttuminen vai suklaavanukas, ken tietää. Ehkä nimi pitäisi muuttaa kekseistä suklaaleiviksi? 


Kun sitten keksit/leipäset ovat jäähtyneet tarpeeksi, voi ne asetella (nätille) lautaselle tarjottavaksi. Mikäli on samanlainen herkkuhiiri kuin minä ja haluaa suklaaöverin olevan täydellinen, suosittelen nauttimaan kyseiset suklaaleivät suklaateen kanssa, niin varmasti on makeanhimo selätetty pidemmäksi ajaksi eteenpäin! Ja vieläpä varsin terveellisesti, sillä eiväthän nuo sisältäneet muuta kuin proteiinivanukasta, kaurahiutaleita sekä sen banaanin. Hyvän omantunnon herkku siis kyseessä <3


 ***
-E

1 kommentti:

  1. Onpas todella hyvän kuuloiset keksi nuo. Mullekin tulee välillä aivan jäätävä makean himo ja niihin on välillä vaikea keksiä yhtään mitään ratkaisua. Pitääpä koittaa tehdä näitä ensi kerralla ja kiva, että vielä sokerittomia ja gluteenittomia. Eipä muutakuin kokkitakki päälle ja leipomaan!

    VastaaPoista