tiistai 27. maaliskuuta 2018

KOKKIKORNERI: Suklaaprotskujädeä


 Somefiidieni perusteella kevät alkaa saapua ujosti jo ainakin Helsinkiin, mutta sen sijaan ikkunastani avautuvasta lumimaisemasta päätellen samasta voi toistaiseksi vielä vain haaveilla täällä Kuopiossa. Moinen leveyspiiristä aiheutuva vuodenaikojen epätasa-arvo on siten korjattava mitä pikimmiten ja kevät tuotava tänne pohjoiseenkin, jos ei lämpötilan nousuna niin vähintäänkin varaslähtönä tulevaisuudessa häämöttävään jäätlökesään!
Näin ollen kokkikornerin "makeanhimo yllätti eikä kaapeista löytynyt mitään"-sarja saa jatkoa protskusuklaajäätelön merkeissä! Kuten jo mun aiemmista kokkikornereista on saattanut joku päätellä, ei tämäkään jälkkäriresepti ole raaka-aineiden lukumäärällä pilattu, pikemminkin päinvastoin. Jäätelöön (tai enemminkin suklaiseen jäähilesmoothiebowliin) tulee:

-1 banaani
-1 purkki proteiinivanukasta (suklaa)
-tilkka rasvatonta (normi/kaura/manteli/yms)maitoa
-2-3 tl (raaka)kaakaojauhetta
-1 tl suolaa

Kaikki ainekset vain blenderiin, surrauteltu seos kulhoon ja sitten pakkaseen noin 45 minuutiksi, jotta mössö ehtii juuri ja juuri jähmettyä. Pintaa voi kokeilla aika ajoin hieman lusikalla varmistuakseen sopivasta jähmyysasteesta.Kun jäinen suklaahilemössö miellyttää tekijänsä silmää tarpeeksi, voi sen ottaa pakkasesta ulos ja koristella haluamallaan tavalla. 
Itse laitoin pinnalle: 

-pakastevadelmia
-kookoshiutaleita
-cashewpähkinöitä
-kuivattuja karpaloita

Kylkeen kahvien tai teen keitto ja voila: ihan kuin jäätelökesä olisi jo aivan hollilla. Mikä olisikaan parempi tapa vierottua ulkona satavasta kylmästä pakkaslumesta, kuin sitäkin kylmempi suklaaherkku...:) ***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti