torstai 9. toukokuuta 2019

Wappu ja loppukiri kesään

Tsiisus mikä vappu. Vaikka tänä vuonna osasi viime vuoteen verrattuna valikoida vappuviikon tapahtumista suurimmat mielittynsä ja siten haalia itselleen joukkoon myös parit lepopäivät, otti se silti wabukunnon päälle. Paremmin kuin fuksivuonna vappu tuli kuitenkin vedettyä jo ihan senkin perusteella, että tällä kertaa säilyi kaikki raajat ehjinä!

Vaikka vappu onkin ehdottomasti yliopistokevään kohokohta, on tähän puolivuotiseen mahtunut kohokohtia useampia. Kouluarki on edennyt itselläni siinä suhteessa vuoristoradan omaista muotoa, että vaikka monet kurssit on selätetty kunnialla läpi, roikkuu mulla edelleen surullisen kuuluisa kliininen mikrobiologia odottamassa kolmatta tenttikertaa... Ne bakteerit ja virukset ei vain tahdo jäädä päähän vaikka kuinka yrittää! Ehkä jos se kolmas kerta sit toden sanois...


Sen sijaan LT2:sen raamattu FATO:n ja sen ympärille rakentuneen Systemaattinen farmakologia ja toksikologia -kurssin opiskelu on kaikista ennakkoluuloista huolimatta osoittautunut mun varsinaiseksi lemppariksi. Kun opiskelu alkaa pyöriä puhtaasti erilaisten tautitilojen ja niihin käytettyjen hoitokeinojen ympärillä, alkaa opiskelukin tuntua lähinnä vapaa-ajalta sen kiinnostavuuden takia.Mutta samalla, kun kalenterini huutaisi mua pänttäämään FATO:a, on sinne tungettu mukaan myös työsopparia siihen tutkimusryhmään, jossa teen syväreitäni. Työ ei itsessään liity varsinaiseen syväriprojektiini, mutta sivuaa sitä. Homma on onneksi mielenkiintoista ja tarjoaa hyvän keinon rahoittaa kesäkuun interrailini, joten vaikka vuorokauden tunnit välillä tuntuvat loppuvan kesken, en valita. Organisaatiokykyjä lieneekin olevan hyvä harjoittaa ajoissa jo ennen klinikkaa ja niitä tässä kuussa tulee todella harjoitettua. Varsinkin, kun lähdin mukaan hoitamaan myös kurssimme kandikalenteriprojektia... Se siitä lupauksesta, etten joinaisi mihinkään ylimääräiseen extracullikulaariseen tänä lukuvuonna, haha :)

Onneksi pikku irtiottoja mahtuu kuitenkin jopa tähän arkeen. Päiväreissu kavereiden kanssa vanhaan opiskelukaupunkiini Turkuun AATU (Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto) -approille tarjoaa mukavan irrottelumahollisuuden. Ja tietenkin se tärkein: enää kolme viikkoa viimeiseen tenttiin ja sitten nousee lentokone kohti Eurooppaa ja kuukauden REILIÄ...!
***
-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti