torstai 27. syyskuuta 2018

Lääketiedepäiviä ja EKG:tä


Opiskelustressiä ja fuksiflunssaa, siitäkö on tämän syyslukukauden ensimmäinen kuukausi tehty? Ei nyt sentään. On totta, että fysiologian ensimmäinen välitentti häämöttää jo ensi viikolla ja viimeiseen asti karkuun juostu syysflunssa alkaa viimein saavuttaa tätäkin opiskelijaa armoa tuntematta, mutta onneksi on burana keksitty ja Torsolakin päästää sisään tarvittaessa jopa yöllä tenttistressiä helpottamaan, joten näin ollen voi tässä ohessa huoletta nauttia myös tämän vuoden Lääketiedepäivistä täällä Kuopiossa! Itä-SuomenLääketiedepäivät on Kuopiossa vuosittain järjestettävä messu- ja täydennyskoulutustapahtuma, johon eri erikoisalojen lääkärit ja lääketieteen opiskelijat neljännestä (4) vuosikurssista ylöspäin voivat ilmoittautua osallistujiksi kuuntelemaan tapahtumassa pidettäviä luentoja sekä tutustumaan messualueella esiteltyihin uusimpiin lääketieteellisiin innovaatioihin eri yritysten ja muiden toimijoiden taholta.
Koska varsinaista tapahtumalippua eivät alemmat vuosikurssilaiset pääse ostamaan,
voivat opiskelijat vuosikursseilta 2 ja 3 päästä kuitenkin seuraamaan tapahtumaa ilmaiseksi työntekijän roolissa. Tarjolla on erilaisia talkoohommia aina kahvituksesta infoapuun sekä luentosalien AV-vastaaviin. Itse pääsin päiville töihin somevastaavaksi, mikä käytännössä tarkoitti kuvien ja videoklippien napsimista Lääketiedepäivien Instagram-tilille pitkin kumpaakin tapahtumapäivää. Kaltaiselleni valokuvienräpsijälle unelmajobi siis! Somevastaavan tittelin varjolla pääsin keplottelemaan itseni myös luentosalien puolelle kuuntelemaan paria mielenkiintoiselta kuulostanutta luentoa lääkärien työhyvinvoinnista sekä infektiosairauksista eli täysin ilman oppimiskokemustakaan ei päivillä onneksi jääty!KYS:in ständillä pääsi kokeilemaan mikroneulakirurgian taitojaan aikaa vastaan!
Talkootyöläisen etuihin kuului paitsi itse pääkallopaikalle pääsy aterioineen ja työpaitoineen, myös ilmainen pääsylippu tiistain avajaisiin sekä keskiviikon iltajuhlaan. Pikkumustat makkarankuoret päälle vedettynä sitä tunsi itsensä jopa miltei tärkeäksi kuunnellen kuohuviinilasi kädessä professorien ja erikoislääkärien puheita ja Kuopion kaupunginorkesterin musiikkiesityksiä muiden tärkeiden ihmisten ympäröimänä. Tapahtuman hienostunut tunnelma oli kaikin puolin käsin kosketeltavaa!


Valmiina Lääketiedepäivien avajaisiin! 

Iltajuhlissa esiintyjänä Abreu :)
Keskiviikon iltajuhlallisuudet olivat luonteeltaan jo sitten astetta paria rennommat, mikä käytännössä tarkoitti sinä iltana myös jokseenkin myöhäisempää nukkumaanmenoaikaa… Näin ollen seuraavan aamun aikainen herätys tuntui luonnollisestikin hieman alkuviikkoa vaikeammalta, mutta siitäkin onneksi selvittiin! Muutamat kuvat ja videoklipit ehti aamupäivästä messualueella vielä tapahtuman Instagramiin ladata ja sitten olikin jo aika hipsiä takaisin kouluarjen pariin fysiologian harkan muodossa opettelemaan sydämen EKG:n mittausta. Epäilijöille voin ilokseni todeta hänen tykyttäneen siellä kylkiluiden suojassa edellisillasta huolimatta aivan normaalisti eli vakavemmilta takykardioiltakin onneksi vältyttiin... :)***
-E1 kommentti:

  1. Hei, olipa mukava lukea lääketiedepäivistä. Varmasti on ollut mielenkiintoista kuulla kaikista uusista innovaatioista lääketieteen saralla. Ystäväni haaveilee myös lääketieteen opinnoista tulevaisuudessa. Esiteltiinkö messuilla myös sairaalatarvikkeita ja kalusteita, kuten lääkekaappeja lääkkeenjakohuoneeseen? https://www.laakintavaline.fi/sairaalat

    VastaaPoista